Waarom de nood aan boxen?

Overbelasting en verkeerd gebruik van de zintuigen zijn vandaag de oorzaak van vele ziektes en kwalen. De bron van vele vormen van stress. Statistieken bewijzen dat steeds meer mensen lijden onder stress, depressies en burn out . Het percentage stijgt alarmerend. Door aanraking van de huid via de tastzin helpen we lichaam en geest tot rust te komen en stimuleren we zo het herstel van ons gezondheid en welbehagen.

Wist je ? Dat bij iedere aanraking miljoenen gevoel cellen reageren door stimulatie van de zenuwuiteinden die op hun beurt signalen sturen naar de hersenen en van daaruit alles in gang zetten. Aanraking stimuleert de productie van vele feel good & forever young hormonen Door de boost van …endorfine, dopamine en oxytocine ga je niet alleen gelukkiger en geliefd voelen maar ook je immuunsysteem, spijsvertering, stofwisseling, doorbloeding en diepere ademhaling stimuleren. Een tekort aan deze hormonen kan depressie, angst, vermoeidheid, veroudering stimuleren en alle genezingsprocessen in de weg staan.

Het is duidelijk dat in ons hectisch leven aanraking een belangrijke voedingsbron is en dat het tijd is om de huidhonger te stillen…

Gezondheid en sensualiteit zijn onze basis en levenskracht. Meer zelfs de sensuele energie is de krachtigste energiebron in ons lichaam en stimuleert gezondheid. en een bevredigend leven op alle niveau. In ons stressvol leven raken we verwijderd van deze primaire levensbron met alle gevolgen….De meeste mensen vinden het moeilijk om contact te maken met hun sensuele energie. We leven teveel in ons hoofd….waardoor we ons lichaam en onze vitaliteit niet meer aanvoelen.

We moeten leren terug contact te maken met ons lichaam met al onze zintuigen om deze geweldige vloed van sensuele energie terug te laten stromen.

Tantra is de leer van het terug contact maken, opwekken en leren gebruiken van onze sensuele vitaliteit, onze levensbron om een bevredigend en gezond leven te creëren.

Andere posts