De kracht van Cacao

Waarom koken met cacao-chocolade ?
Cacao heeft een sensueel aura. Het smaakt goed, het ruikt heerlijk en het voelt zalig op de huid.Cacao wordt al ruim 4000 jaar geteeld voor diverse culinaire en medicinale doeleinden.
De kracht van cacao wordt steeds meer herkend door de Westerse geneeskunde. Na 16 jaar dagelijks te masseren met cacao kan ik de helende effecten van cacao bevestigen.
Waarom is cacao nu zo gezond voor ons lichaam ?

ANTI AGING effect van cacao. Smeer je jong.
Cacao bevat een bom aan antioxidanten
meer zelfs dan rode wijn en groen thee. De antioxidanten geven je immuunsysteem een flinke boost waardoor wondjes en ontstekingen sneller genezen cacao is het anti aging product bij uitstek. Cacao stimuleert de productie van collageen en elastine wat resulteert in
een strakkere en stevigere huid. Het gaat hem vooral over de antioxidanten polyfenolen en dan met name resveratrol. Resveratrol is een natuurlijke verbinding die in planten ontstaat als reactie op schimmelinfecties, beschadiging, stress en uv bestraling. Als de anti oxidante kan resveratrol onze huid beschermen en verbeteren.

Maar ook van binnenuit stimuleert cacao de gezondheid…door het inmasseren met cacao brengen we via de huid de juiste vetten in ons
lichaam die helpen om afvalstoffen of vrije radicalen af te voeren en zo de celvernieuwing te stimuleren en, het verouderingsproces te vertragen. Pijnlijke en stijve spieren hebben baat bij
een weldoende cacao massage.

ANTI CELLULITE EFFECT VAN CACAO. SMEER JE STRAK
Cacao bevat stoffen zoals cafeïne en theobromine die verantwoordelijk zijn voor vet verbranding. Via onze huid worden
de stoffen opgenomen in de bloedbaan, en door de lever omgezet in een stof die het mogelijk maakt vet af te breken. Goed nieuws Het eten van een goed stuk chocolade 80 % cacao en smeren met cacao is dus een weldaad voor de lijn.

Happy cacao . Smeer je gelukkig Chocolade .)
De geur en de smaak beïnvloeden ons humeur. Het stofje anandamide zorgt voor de productie van endorfine in onze hersenen
waardoor we ons goed en geliefd voelen. De flavonoïden in cacao hebben eveneens een invloed op de hersenen wat ons humeur, geheugen en zintuigen stimuleert

Lustopwekkend effect van cacao. Smeer je verliefd

En het werkt lustopwekkend (jawel!)dankzij fenylethylamine, een stofje dat ook door de mens wordt aangemaakt wanneer
emotioneel genot wordt ervaren.Ook de aanwezige cafeïne als stimulatiemiddel leveren een bijdrage.

Andere posts